Sakroiliak Sorunu

soru

ali döner

24 Nisan 2024 Çarşamba

Sakrum sol kesimde S1,S5 seviyelerinde vertikal eski fraktürü görünümü dikkati çekmektedir. solda sakroiliak mesafesi anteriorda daralmıştır. L5 vertebra solda sakrolizedir sağda ramus pubis ve iskium kollarında eski fraktürü ve al formasyonları mevcuttur. Bunu bana yorumlarmısınız?

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Ali Döner bey, raporunuzda belirtilen bulgulara göre:

1. S1 ve S5 seviyelerinde vertikal eski fraktür: Sakrum kemiğinizin bu seviyelerinde daha önce oluşmuş kırıklar var. Bu kırıklar iyileşmiş ancak izleri kalmış.

2. Solda sakroiliak mesafesi anteriorda daralmış: Sol sakroiliak eklemde (kalça kemiği ile omurganın birleştiği yer) önde daralma görülüyor. Bu durum eklemdeki kıkırdak yapının azalmış olabileceğini veya eklemdeki dejenerasyonu işaret edebilir.

3. L5 vertebra solda sakrolize: L5 omurunuzun sol tarafı sakrum kemiği ile birleşmiş veya kaynaşmış durumda. Bu durum genellikle doğuştan olur ve hareket kısıtlılığına veya ağrıya neden olabilir.

4. Sağda ramus pubis ve iskium kollarında eski fraktür ve al formasyonları: Sağ pubis kemiğinizin ve iskium (oturak kemiği) kollarının daha önce kırıldığı ve bu kırıkların iyileştiği ancak kemik formasyonlarında değişiklikler olduğu belirtiliyor.

Bu bulgular, geçmişte yaşamış olabileceğiniz travmaların veya yaralanmaların sonuçları olabilir ve bu bölgelerde ağrı, sertlik veya hareket kısıtlılığı gibi belirtiler yaşayabilirsiniz. Kesin değerlendirme ve tedavi planı için bir ortopedi uzmanına başvurmanız önemlidir.

Çok Okunanlar

Haber Bülteni