{ "title": "Yılan Kuyruğu", "image": "https://www.kuyruk.gen.tr/images/yilan-kuyrugu.jpg", "date": "19.01.2024 06:10:29", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Yılan kuyruğu, bitkisi mayıs ve eylül ayları arasında yetişen değişik renkler açan otsu bir bitkidir. Yılan ve akrep sokmasında, suyla kaynatılıp içildiğinden dolayı yılan otu ismini almıştır. Yaprakları genellikle kalp şeklindedir. Yılan otu türlerine göre ülkemizde ve Avrupa'da çeşitli bölgelerde bulunmaktadır. Yol kenarları, tarlalar ve tropika bölgelerde yetişir. Yılan otunun iştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özellikleri bulunmaktadır. Halk arasında kabakulak otu, kurtluca zeravent pipo çiçeği loğusa otu diye anılmaktadır.

Yılan kuyruğu otunun Faydaları Nelerdir?
Yılan kuyruğu otunun kurutulmuş kökleri toz haline getirildikten sonra suda kaynatılıp bal veya pekmez ile karıştırılarak ya da doğrudan bala konulup macun haline gelene kadar karıştırılarak da tüketilebilir. Haricen kullanımlarda lapada yapılabilir. Dikkat edilmesi gerekenlerden biri de yüksek tozla kullanıldığında böbrekler ve sindirim sistemi tahrişine yol açabilir. Kullanırken aşırı tüketmemeye dikkat ediniz.
" } ] }