{ "title": "Kuyruk Sokumu İltihabı", "image": "https://www.kuyruk.gen.tr/images/kuyruk-sokumu-iltihabi.jpg", "date": "20.01.2024 02:02:45", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kuyruk sokumu iltihabı, bu iltihabın oluşma nedeni genellikle o bölgede bulunan kılların yoğun olması durumlarında kıl dönmesi şeklinde olur. Kuyruk sokumu vücudun tüm yükünü taşıyabilecek yapıda bir yapı olduğundan ezilme ya da ağırlık taşıma ile ilgili ağrıları oluşmaz. Kuyruk sokumunda bir ağrı his oluşur ise bu kesinlikle bir hastalık belirtisidir. Bu hastalıklardan bir tanesi de iltihaplanmadır. Buda orada olan kılların deri yüzeyine çıkamayıp deri altında kalarak içeriye doğru büyümesi ile oluşur. Bu durum sunucunda da deri altında kıvrılarak büyüyen kıl uzun bir süre sonra kapladığı yerde iltihaplanma oluşturur ve hasta o bölge üzerine oturduğunda ağrı ve acı hisseder. Artık katlanılmaz bir hal alır ve kişi bu durumu fark etmez ise çok ağrılı bir dönem onu bekler.

Kuyruk sokumu iltihabı, ciddiyetine ve süresine göre değişiklik gösterir. Birden fazla yerinde de oluşabilecek kuyruk sokumu iltihabı önemli bir rahatsızlık gibi görünmese de ciddi sorunları beraberinde getirebilir. İlk başta kişide normal yaşamın içerisinde oturma eyleminden yoksun bırakabilir.

Kuyruk sokumu iltihabının belirtileri nelerdir?
Bu hastalığın sebebi daha önceleri doğuştan zannediliyordu. Fakat günümüzde sonradan olduğu kesinleşen bir hastalıktır. Özellikle insanlarda kıl dönmeleri şeklinde kuyruk sokumu iltihaplanması görülür. Kuyruk sokumunda iltihap, oluşmasının nedenleri, az önce de belirttiğimiz gibi kıl dönmeleri, kötü hijyen koşulları, aşırı şişmanlık ve uzun süre oturarak çalışma sayılabilir. Bunların hepsi kuyruk sokumu iltihaplanmasına neden olabilir. Bunların içerisinde en çok görülen kıl dönmeleridir ki kılları yoğun olan erkeklerde çok sık görülür.

Kuyruk sokumu iltihabının tedavisi nasıl yapılır?

Bu iltihaplanmanın kesin çözümü sadece cerrahi müdahaledir. Bu cerrahi müdahale esnasında hekimin en çok dikkat etmesi gereken konu hijyendir. Cerrahi müdahalenin yapılacağı bölgenin kuru ve temiz olması gerekir. Hasta doktora gittiğinde belirttiği yerde bir iltihaplanma var ise önce doktorun iltihabı boşaltması gerekir. Apsenin boşaltılması ile hastaya gerekli etkili antibiyotikler ve ağrı kesiciler verilebilir. Cerrah kontrolünde daha sonra ameliyat gerçekleştirilebilir. Bu hastalık hastada kronik bir hal almış ise cerrahi müdahale kaçınılmaz olur ve erken teşhisi sayesinde ameliyatları daha kolay olur. İlerlemiş bir iltihaplanma söz konusu ise ve sürekli nüks eder bir durum var ise ameliyat daha komplike olabilir.
" } ] }